2011. március 31., csütörtök

Indul a Google +1

"Lájkolj" be mindent a neten, amit csak akarsz! Keresést, reklámokat, akármit...


Tömören így lehetne a legjobban megfogalamazni a Google új szolgáltatását, ami a Google +1 névre lett keresztelve. Már egy jó ideje pletykáltak erről, és a két legnagyobb elmélet szerint vagy egy közösségi oldal vagy egy közösségi réteg lesz. Az utóbbit nem tudtam elképzelni, hogy mit jelent, de mára minden megvilágosodott, ugyanis erről van szó.

A Google szerint az internet mára egy hatalmas hely lett, amiben könnyen eltévedhetünk vagy összezavarodhatunk az információ mennyiségétől. Innen jött az ötlet, hogy nem lenne rossz, ha egy ember támaszkodhatna az ismerőse körére. Magyarra lefordítva ez annyit jelent, hogy ha keresünk valamilyen kifejezést az internet, de bizonytalanok vagyunk, hogy a sok link között melyikre kattintsunk akkor segíthet a "plusz egy" szolgáltatás, ha egy barátunk már rákeresett arra, amire most mi, és "be-plusz-egyelte". Nem kell többé oldalak átnyálázni ahhoz, megtaláljuk, amit keresünk.

Sajnos a szolgáltatás egyenlőre csak angol nyelvű keresésekre terjed ki, de a későbbiekben a Google az egész internetre szeretne egy új réteget kialakítani.
Tervük, hogy gyakorlatilag nem lenne olyan tartalom, ami nem lenne ellátva a +1 funkcióval.


Hivatalos honlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése