2011. április 1., péntek

Napi hírmorzsák a Google háza tájékáról

Április 1, avagy a mókás Google.

Kezdés képpen a Google Places-t adatfarmként jelölte meg a Google , ezért hivatalosan is spam besorolást kapott, tehát a keresések között nem jelent meg. De az oldalt hamar visszaállították!
Folytatódott a Google állás hírdetés kínálata, amiben lehetett jelentkezni automata szöveg kiegészítőnek. Leírásuk szerint a munka alapos odafigyelést igényel és a másodperc tört része alatt rá kell jönni, hogy a júzer mit szeretne írni és ezáltal helyette kitölteni. Közölték, hogy a meló nehéz és ráadásul keveset fizetnek. :)

Egy város, amit átneveztek Google-ra.

Hír igaz. Kansas-ben egy 120ezer fős város, átnevezte Topeka nevű településüket Google-ra. Ez azonban csak egy hónapra szól.
A keresőóriás ugyanis még tavaly versenyt hírdetett, hogy melyik városban építsék ki a saját gigabites internetüket.
Azonban elkeseredett a város, amikor a Google közzétette, hogy a 150ezer lakosú Kansas City-ben építik ki az új hálózatot.

Arcfelismerő alkalmazás a Google-től.

Gondolom mindenki számára ismert a Google Goggles, melynek lényege, hogy bármit lefotózva megkeres online, hogy mi az.
Eme új programnak működése hasonló, mint a Goggles-nek, csak épp személyekre keres rá. Nagy sikere viszont nem hiszem, hogy lesz, mert csak a Google profilunkban található képekre keres, amire a többségünk nem tölt fel magáról képet, vagy épp egyáltalán nem tesz fel semmilyet se.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése